Zoek in de website

images/bmwm5-2019.jpg

eifel 4

Club Nieuws

Verslagen, nieuws en foto's van en over de BMW M club of van de afgelopen evementen.

Lees meer

onemoretime 14

Leden gespot

In leden gespot vertellen leden van de BMW M Club zijn of haar verhaal over hun eigen BMW M.

Lees meer

110318 26

Lid worden?

Lid worden van BMW M Club Nederland? Schrijf je snel in, en word lid van deze unieke club.

Lees meer

eifel 20

Agenda

Bekijk de volledige agenda van de BMW M club in 2019 en neem deel aan een van de evementen.

Lees meer

bmwmclub infohomepage

poster 07042019 2 inschrijvingposter 29 06 2019

CLUB NIEUWS

 • Aanmelden WhatsApp groepen

  Afbeeldingsresultaat voor whatsapp logo

  De BMW M Club Nederland zal de op deze pagina gevraagde gegevens gebruiken voor de communicatie met de leden, gegevens zullen nooit aan derden verstrekt worden. Echter door het gebruik van mobiele nummers in de WhatApp chat zijn die gegevens bekend binnen een beperkte groep clubleden binnen de chatgroep. Het is op elk moment mogelijk een groepchat te verlaten, daarna is het echter wel noodzakelijk opnieuw aan te melden. Verder verwijzen wij u graag naar ons privacy beleid.


  Doelen Whatsapp Groepen


   Algemene BMW M Club leden InfoApp: 
  Dit zal een chat worden waarin de deelnemers niet zelf actief kunnen chatten maar uitsluitend vanuit de BMW M Club informatie gedeeld zal worden.

  BMW M Club leden ChatApp:
  leden kunnen hier naar hartenlust chatten en posten, al zullen de normale regels van orde wel door de beheerders worden gehandhaafd natuurlijk.


    

  Aanmelding Whatsapp chat

  Joomla Forms makes it right. Balbooa.com

   
 • Noordelijke Nederlanden Meeting

  In tegenstelling tot de voorgaande meeting, was de weersvoorspelling voor de zondag van de Noordelijke Nederlanden meeting helemaal top: 18 graden en geen bewolking. Zo zien we het graag. Dit keer vindt de Noordelijke Nederlanden meeting plaats in Noord-Holland. Er is ook vandaag weer een gevarieerd scala aan M-modellen, in totaal waren er 11 stuks aanwezig, maar de E46 was met 4 stuks het beste vertegenwoordigd.

  Lees meer...  

m5.jpgDe E28 M5 is de eerste M5 die BMW M produceerde. De voorganger was de E12 M535i die ook door BMW Motorsport werd gebouwd maar dus niet de naam M5 droeg. De M5 E28 was ten tijde van zijn lancering in februari 1984 op de Amsterdamse Autorai (!) met zijn met zijn 282pk/340 Nm de snelste productiesedan van dat moment. Een ontwerpfilosofie van een in schaapskledij verpakte wolf die in de volgende generaties M5 grotendeels overeind is gebleven.


De basis voor de E28 M5 werd gebouwd in de grote BMW fabriek in Dingolfing waar ook de gewone modellen werden gebouwd. Voor de Europese markt werden de gespoten carrosserieën met de hand afgebouwd door M-specialisten in BMW Motorsport’s oorspronkelijke fabriek aan de Preussenstrasse naast het hoofdkwartier in München (tot september 1986) en later bij het nieuwe hoofdkwartier van BMW Motorsport in Garching, een kleine 14 kilometer ten noorden van het BMW-hoofdkwartier in München. 

m51.jpg

Ook bij deze M is de motor natuurlijk een belangrijk onderscheidend aspect van de gewone E28. In Europa werd gebruik gemaakt van de M88/3 motor die ook in de M635CSi werd toegepast. In de VS en Canada werd de gekatalyseerde S88 motor geïmplanteerd.

De M88 en de S38 waren doorontwikkelde versies van de 24 klepper 6-in-lijn M88/1 motor die gebruikt werd in de BMW M1. Verschillen tussen de M88/3 en de M88/1 zijn vooral de wet-sump smering, andere zuigers en drijfstangen en een moderner injectie- en motormanagement van de firma Bosch.

Tussen de motor en het sperdifferentieel (maximaal 25%) bevindt zich in alle E28 M 5’s een handgeschakelde 5 versnellingsbak van de Zuid-Duitse versnellingsbakkenbouwer Getrag (Getriebe- und Zahnradfabrik Hermann Hagenmeyer AG).

m52.jpg

Het interieur ziet er op het eerste gezicht misschien niet zo spectaculair uit maar heeft zeker voor die tijd de nodige luxe en (optionele) technische hebbedingetjes. Het M stuur en her en der wat M logo’s (onder andere op de asbak!) behoorden natuurlijk tot de standaarduitrusting maar zaken als buffellederen (in de Zuid-Afrikaanse versie was ook zwart Nappaleder leverbaar) verwarmde sportstoelen, zonneblinden, een elektronisch glazen schuif/kantel-dak, airco, koplampsproeiers, kopsteunen achteraan, een uitgebreide boordcomputer, shadowline-styling, vier elektrische ramen en ABS behoorden ook tot de mogelijkheden.

m53.jpg

De productie van de E28 M5 werd gestaakt in 1988. Uiteindelijk zijn er 2191 E28 M5’s geproduceerd waarvan slechts 588 in ‘onze’ Europese linksgestuurde versie. Saillant detail is dat Amerikaanse E28 M5 bezitters een rechtszaak tegen BMW aanspanden (en wonnen) omdat in plaats van de beloofde 500 auto’s 1200 Amerikaanse auto’s werden gebouwd. Dit zou een negatief effect hebben op de waarde-ontwikkeling van de auto’s en BMW gaf de eigenaren een waardebon van 4000 dollar die kon worden verzilverd bij de aankoop of lease van een nieuwe BMW.

Auteur: Emirto Rienhart - bmwmclub.eu

BLOG

 • Alweer een 30 Jahre?

  Dertig jaar geleden bracht BMW M GmbH de eerste cabrio-versie van de potente BMW M3 op de markt. Ter ere van dit heugelijke jubileum verschijnt deze zomer een zeer exclusieve en gelimiteerde versie van de BMW M4 Cabrio onder de naam BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre. Een van de twee speciale editie's is voorzien van de unieke kleur Mandarin II uni, die refereert aan de kleur Dakar Yellow.

  Lees meer...  
 • Rijtest BMW M4 CS

  Voor iedereen die een ‘standaard’ M4 niet hardcore genoeg vindt, maar het geld niet heeft voor een M4 GTS. Of voor ouders die hun kinderen niet willen verkopen vanwege immorele bezwaren en dus nog een achterbank nodig hebben – de M4 CS is het antwoord. Deze uitvoering is gelimiteerd, lichter, stoerder en sneller! Een auto die eigenlijk is bedoeld voor het circuit, maar ook nog eens bovengemiddeld presteert op de openbare weg.  

  Lees meer...