Zoek in de website

Europatour 2020 - BMW M Club Nederland
19 t/m 24 september 2020

Lange tijd was het allemaal uiterst onzeker of de Europatour 2020 wel door zou kunnen gaan, nog steeds moeten we helaas een slag om de arm houden maar het ziet er goed uit momenteel dus we gaan er voor!   Nadat we in eerdere edities al Zuid Duitsland/Oostenrijk, Zuid Engeland/Wales en België/Noord Frankrijk aandeden gaan we nu richting het oosten. Het ligt in de bedoeling Zuid Polen en West Tjechië dit jaar te bezoeken.

Hieronder een kort overzicht van dag tot dag.

19 september 2020:

We verzamelen rond lunchtijd in de regio van de Nürburgring. Tijdens ons bezoek zal ook de DTM op de Ring zijn, op het Grand Prix gedeelte van het circuit. De Nordschleife is wel open voor Touristenfahren. We verwachten door de DTM toch best wel wat drukte in de regio, zeker wat betreft hotelbezettingen. Handig om te weten voor degenen die eerder zouden willen afreizen.

In de middag zullen we gezamenlijk vertrekken voor de rit van ca 3 uur naar ons eerste hotel, waar we die avond ook zullen dineren.

20 september 2020:

Vandaag gaan we beginnen met de mooie ritten, vanaf ons hotel gaan we richting Dresden, tegen het einde van de middag zullen we in deze historische stad arriveren. Uiteraard gaan we proberen wat leuke activiteiten in Dresden te organiseren, ons hotel bevind zich in Dresden, dus we gaan zeker kennis maken met deze mooie stad.

21 september 2020:

Vanuit het mooie Dresden vertrekken we oostwaarts en het zuiden van Polen is onze volgende bestemming. We bezoeken een fantastische regio en zullen genieten van mooie ritten, ons hotel bevindt zich midden in deze regio. We hebben een hotel op het oog waar we echt tot rust kunnen komen, er is van alles te vinden zoals spa en zwembaden, massagemogelijkheden, ondergaan van een manicure en zelfs verandering van je coiffure is er mogelijk.

22 september 2020:

Na helemaal bijgekomen te zijn in Polen trekken we nu via mooie routes zuidwaarts en zullen we Tjechië bezoeken. We zijn nog bezig met een leuk auto gerelateerd programma maar het beloofd erg leuk te worden, Aan het einde van de dag komen we aan in Praag. In Praag hebben we een luxe hotel tegen het stadscentrum aan geregeld, dus Praag gaan we zeker verkennen.

23 september 2020:

Waarschijnlijk zullen we deze ochtend nog een programma in Praag hebben en dan in de loop van de dag weer richting het zuiden van Duitsland trekken. We zijn bezig met een leuk hotel in het zuiden van Duitsland met een eigen brouwerij, waar we de laatste avond gezellig zullen afsluiten met een heerlijk diner.

24 september 2020:

Voor de ochtend van de laatste dag hadden we eigenlijk een BMW fabrieksbezoek voorzien, helaas hebben wij enige weken na onze reservering vanuit BMW een annulering ontvangen. Zoals het er nu voorstaat zal in heel 2020 geen fabrieksbezoek meer mogelijk zijn bij BMW vanwege de Covid19 maatregelen. Uiteraard zullen we sowieso nog een gezamenlijk ochtendprogramma uitwerken of rijden we nog een deel van de huisreis gezamenlijk richting Nederland, om met een gezamenlijke lunch deze editie van de Europatour te beëindigen. 

Kosten voor deelname:

Voor dit evenement is een bijdrage van toepassing van € 2.090,00* per auto met 2 personen (obv 2 persoonskamer), of € 1.395,00 per persoon (obv 1 persoonskamer). In het bedrag is alles begrepen, alle hotelkosten (5x), de ontvangst op de verzamellocatie, alle ontbijt, lunch en avondeten, drankjes in de bar, entreegelden, kosten dagprogramma, etc, etc. Kortom alles exclusief brandstof, bekeuringen en andere persoonlijke zaken is in begrepen.

Bij inschrijving voor dit evenement moet een aanbetaling voor een bedrag van € 100,00 per omgaande als reserveringskosten worden betaald. Uiterlijk 2 weken voor aanvang van het evenement moet de tweede termijn voor het restantbedrag betaald zijn. 
Aanmelden kan uitsluitend door een lid van de BMW M Club Nederland en uiterlijk t/m 31 augustus 2020.

Omdat 2020 toch wat apart is:

Het is nog nooit gebeurd maar dit jaar moeten we een voorbehoud maken op doorgang en vorm van de Europatour. Vanwege Covid19 en opnieuw aangescherpte maatregelen kan het zijn dat we delen van de Europatour moeten wijzigen, of in een uiterste geval annuleren. We hebben er voor gekozen in een relatief dunbevolkt deel van Europa te gaan touren. We doen 3 landen aan en verblijven vooral in een regio die veel mogelijkheden zal bieden voor alternatieven. Wanneer bijvoorbeeld een van de 3 landen die we bezoeken besluit maatregelen te nemen hebben we nog uitwijk naar de andere 2. Tenzij het land Duitsland is natuurlijk, dan zijn we helaas snel klaar. We proberen in alle gevallen een mooie Europatour te organiseren maar vragen om begrip als dat door overmacht niet gaat lukken.

Op of rond 10 september zal nog een specifieke mailing verstuurd worden aan de ingeschreven deelnemers. 

HELAAS JE BENT TE LAAT! HET EVENEMENT IS INMIDDELS AFGELOPEN EN EEN VERSLAG VOLGT NOG......