Zoek in de website

Toen we een hele tijd terug alweer een oproep deden aan de leden om zich aan te melden voor ons nieuwe topic “leden gespot”, was Wouter een van de eersten die zich aanmeldde. In zijn eigen woorden vertelt deze liefhebber over zijn BMW M3 E46, een pareltje dat moet gezegd worden, geniet van zijn verhaal.

2001, de E46 M3 komt uit. DJ Jean rijdt er in rond, Phoenix Gelb, dat is de kleur die je moet hebben!
Thuis in Harlingen rijdt de buurman al jaren BMW en dat wakkert al vanaf zeer jonge leeftijd interesse in het Duitse merk aan. Geen M modellen, maar dat dat de top is duidelijk. De E46 M3 was de belichaming van die droom. WAT-EEN-WAGEN!!! Ooit, als ik later groot ben...
Voor mij op dat moment niet meer dan een droom. Het is dan pas december 2004 wanneer ik vlak na m'n verjaardag mijn rijbewijs haal.

In 2005 begin ik op Terschelling aan de zeevaartschool, waardoor de interesse in een BMW nihil is. Op dat eiland is het niet prachtig en iedereen die stoer is rijdt een Land Rover Defender. Voor mij als student onbetaalbaar, dus wordt het een nogal gebruikte Vitara die helemaal uit elkaar ging en wederom opgebouwd werd voor gebruik op het strand. Geweldig mooi, maar na het afronden van de studie, na nog wat langer rondhangen op het eiland, toch terug naar Harlingen verhuisd.
Inmiddels was ik zeeman, dus iedere keer een periode van enkele maanden op zee, waarna er enkele maanden verlof wachtten. De Vitara was aan de wal een drama. De sloten op de deuren deden het niet, de stuurpomp lekte wat, verder was ook de topsnelheid van 130 niet echt iets wat lekker mee kwam of efficiënt over de snelweg zoefde.

De keus was simpel: er moest een BMW komen, met een zes cilinder. Het werd een zwarte E46 320i pre-LCI met een kleine 2 ton op de teller. Ik heb echt genoten van die wagen. Vier jaar en 50 duizend kilometer verder kwam er een E91 330i M editie. Al een stapje in de goede richting.
Wat een dijk van een auto met dat M onderstel.
Sinds de aanschaf van de eerste BMW, heb ik kennis gemaakt met BMW Garage Grijpink in Zweins. Een echte enthousiasteling met degelijk en betrouwbaar onderhoud en advies. Zo kwam tijdens diverse gesprekken de droomauto weer naar voren. 'Waarom koop je geen M3? Hartstikke goede investering en nog genieten ook!'
Geen idee gehad dat die zoektocht daar zou beginnen. Anderhalf jaar heeft hij geduurd. Begonnen met een handgeschakelde grijze coupe met een zwart interieur. Mooi vol in de opties, maar bijna twee ton gelopen. Qua budget toen nog eens vraagtekens gezet en doorgegaan met zoeken. Een afspraak in Duitsland om een Phoenix Gelb met groen leer te bekijken, met slechts een ton op de teller. Helaas haakte deze verkoper af, maar achteraf een geluk bij een ongeluk. Zo ging het ook met een grijze voorzien van zimmt leder, en een carbonschwarz met zwart leder bij Premium Classics, waar je voor een middag autotainment toch echt heen kan. Uiteindelijk ben ik bij mijn huidige M3 uitgekomen. Dit was dus geruime tijd later, met een hoger budget en een duidelijkere gedachte over de eisen aan de auto. Al die tijd heeft Jack Grijpink van de garage uit Zweins me bijgestaan met aankoopkeuringen en goed advies over diverse auto's.

De betreffende M3 stond al 20 minuten op Mobile.de toen ik de verkoper, Robin Arp, inmiddels eigenaar van AutoArp, belde en ik was de derde beller. Gelukkig voor mij toch als eerste af kunnen spreken en na een aankoopkeuring was het duidelijk: dit ging mijn droom E46 M3 worden!
Toch apart hoe zoiets verloopt. Ik moest 's avonds laat in Schiedam zijn voor een cursus de volgende ochtend, maar toch heb ik dezelfde dag van de aankoop  keuring de auto gekocht en meegenomen naar Zweins. Toen ik na de cursus in Zweins kwam om de auto eens goed te wassen en in de wax te zetten kwam pas het besef dat ik dan eindelijk eigenaar was van een M3.

Mijn M3 is een Coupe, die op 15 mei 2003 voor het eerst op kenteken gezet is. Het gaat dus om een facelift model, carbonschwarz rondom in originele lak, met zimmt leder, voor mij een fantastische combi. Daarnaast is de eerste eigenaar niet krenterig geweest met de optielijst, zo zit er een schuifdak in, wat ik heerlijk vind om nog beter van het geluid te kunnen genieten, maar ook Harman/Kardon, grootbeeld navigatie en stoelverwarming ontbreken niet. Afgezien van de zonnerollo voor het achterraam is de knoppenbalk dus vol. Wat voor mij wel een struikelblok had kunnen zijn is de SMG bak. Deze is inmiddels voorzien van de CSL update waardoor hij aanmerkelijk beter schakelt, samen met de rev match software.
Bij dealer Carlo Schmitz in Luxemburg is de auto bij aflevering voorzien van een Eisenmann uitlaatsysteem en een Koni schroefset, alles TUV goedgekeurd. Het hele leven bij de eerste eigenaar is keurig gedocumenteerd, de auto is ook altijd bij dezelfde dealer in onderhoud gebleven tot de eigenaar op zoek ging naar iets nieuws: een F82 M4.
Hierdoor kon de E46 naar Nederland gehaald worden door Robin, die hem niet op kenteken gezet heeft.

Zelf ben ik voor de import naar de RDW geweest, zo ben ik de tweede eigenaar van de auto en de eerste in Nederland. De keurmeester heeft slechts de kilometerstand en het chassisnummer gecheckt, verder geloofde hij het wel gezien de staat van de wagen. Veel meer viel er ook niet te bekijken, want door de Koni's pastte de auto niet over de randen van de smeerkuil aldaar...
Inmiddels zijn we twee jaar verder en heb ik heel veel plezier van de auto. Afgezien van de software upgrades op de versnellingsbak heb ik alleen een set 19" Evo's onder de auto gezet, wat ik hem net iets beter vind staan dan de 18" Styling 67's die er bij aankoop onder de auto zaten. Deze gebruik ik nu als stallingswielen. Naast de ritjes haal ik heel veel voldoening uit het detailen van de auto om hem zo steeds meer richting, of beter dan, showroomconditie te krijgen.
In de afgelopen twee jaar heb ik geen grote ritten gereden, ik wil de kilometerstand, nu ongeveer 67.000, niet teveel laten stijgen. Wel kies ik zorgvuldig leuke ritten hier, in en om Friesland, gezellige meetings van de BMW M Club en een keertje Bimmerworld Weeze toen deze in het teken stond van 30 jaar BMW M3.

We willen Wouter bedanken dat hij als eerste zijn verhaal wilde vertellen voor “leden gespot”, we wensen hem nog heel veel veilige en fantastische kilometers met de prachtige BMW M3. Wanneer je zelf ook je verhaal wil vertellen, kun je je opgeven via info@bmwmclub.nl.