Zoek in de website

De weersvoorspellingen zijn niet geweldig en de week voor het evenement lijkt de herfst wel terug van heel kort weggeweest. Regen, heel veel regen, wind, heel veel wind, dat is zo’n beetje het beeld dat we kunnen schetsen van de dagen voorafgaande aan ons evenement.

Gelukkig laten een tiental leden met hun M zich niet afschrikken en heeft men zich ingeschreven voor dit evenement.

Dan is het zover, zaterdagmorgen nog dikke druppels regen, harde wind; een weertype waar een gemiddelde herfst zijn vingers bij af zou likken. Maar het lijkt allemaal toch nog wat beter te worden want wanneer de leden daadwerkelijk op pad gaan om af te reizen naar Oud-Beijerland stopt het met regenen, wel blijft het stevig waaien maar het lijkt een droge middag te worden.

Rond 12:00 uur komen de leden een voor een aan bij Premio Peter de Groot. Premio Peter de Groot is sinds kort een gewaardeerde sponsor en heeft onze leden uitgenodigd een bezoek te brengen aan hun vestiging aan de Donkervoortlaan 2 in Oud-Beijerland. We worden door de familie de Groot hartelijk ontvangen en er is van alles geregeld voor de inwendige mens, van drinken tot lunch, niets is vergeten.

We hebben vandaag weer enkele nieuwe leden onder de deelnemers, en van E46 M3 tot M5 F90 worden door hen meegenomen. Er worden verhalen uitgewisseld, handen geschud en hier en daar gaat een motorkap open. Een lid dat thuis visite heeft komt toch nog even langs om een praatje te maken en uiteraard zijn prachtige M2 Competition te showen, “ja ik heb me niet opgegeven want er komt visite maar ik dacht ik ga toch even kijken”. Ook enkele niet leden en jeugdige spotters op jacht naar foto’s zijn welkom op het terrein van Peter de Groot. Ondanks de stevige koude wind staan de meeste mensen buiten bij de auto’s nadat ze eerder binnen in de mooie ontvangstruimte een heerlijk broodje hadden genomen en het is meteen een gezellige boel.

Rond een uur of halftwee beginnen we aan de tourrit, deze tourrit zal ons door Oud-Beijerland, een rondje Willemstad en zelfs een Nederlandse tolweg uiteindelijk naar onze eindbestemming in Dordrecht brengen, waar we omstreeks 16:00 uur zullen neerstrijken bij de Bowling- en kartbaan. De route brengt ons over sluizen, bruggen, de oude binnenstad van Willemstad, een wegomleiding door werkzaamheden, via tunnels en dijken naar onze tussenstop op carpoolplaats Den Bommel. Daar kunnen de benen gestrekt worden, de ervaringen van de route gedeeld en heeft Premio de Groot gezorgd voor frisdranken. Na een korte onderbreking vervolgen we onze rit naar Dordrecht om daar even voor 16:00 uur aan te komen.

Nadat we ons melden voor het karten en bowlen, horen we dat onze banen pas om 17:00 uur beschikbaar zijn en daarom kunnen we tot die tijd even bijpraten aan tafel onder het genot van wat borrelhapjes en een frisdrank of koffie. Het is gezellig en de tijd gaat vrij snel, voordat we het goed en wel in de gaten hebben worden we al verzocht ons te melden bij de bowling- of de kartbaan afhankelijk van de vooraf gemaakte keuze. Heel fanatiek beginnen de leden aan hun actieve onderdeel, zowel bij het bowlen als ook bij het karten wordt er gestreden om de felbegeerde winst en eeuwige roem die dat met zich mee brengt. Na een uurtje hard werken schuiven we allemaal weer aan om als afsluiting van deze dag te gaan steengrillen. De verhalen over het karten en bowlen worden gedeeld maar veel meer dan dat. Het werd een hele gezellige avond die een waardige afsluiting werd van een geslaagd evenement, we willen alle aanwezige leden bedanken en we zien hen en natuurlijk liefst zoveel mogelijk andere leden graag weer terug op de volgende meeting!