Zoek in de website

Een heerlijke zondagochtend, lekker vroeg uit de veren met een bak koffie en croissant, thee met cracker of jus d’orange met een krentebol. Eerst maar eens de Formule 1 kijken en zien hoe Max Verstappen, 2 Ferrari’s raakt en desondanks knap naar het podium rijdt. Daarna komt het hoofdevent van vandaag, op pad met de BMW M Club, in je BMW M onder een stralend zonnetje richting het midden van het land rijden. Vandaag staat er een prachtige tour gepland over de Veluwe om vervolgens met de alle deelnemers te gaan kleiduivenschieten. Met vijftien BMW M modellen en 31 personen die zijn ingeschreven beloofd het evenement op voorhand al een groot succes te worden.

Omstreeks 11.30 uur arriveren de leden bij de verzamelplek, restaurant De Roskam in Achterveld. Het is een prachtige nazomerdag en iedereen vindt een plekje buiten op het terras, het is voor sommigen het weerzien van oude bekenden en anderen zijn pas enkele weken lid van de club maar het klikt in alle gevallen meteen binnen de groep, al snel is het opperste gezelligheid wat de klok slaat. Voor iedereen staat er een heerlijke tosti te wachten voordat we gaan rijden, deze werden beschikbaar gesteld door onze meest recente sponsor; TopEnd uit Tilburg. Het nieuwste lid van de club is er ook en heeft het nieuwste model BMW M5 bij zich. Dit is de eerste F90 binnen de BMW M Club. Nadat iedereen gezellig bijgepraat heeft worden de BMW's gestart en rijden we gezamenlijk naar de eerste tussenstop van vandaag. Vanaf Achterveld en Barneveld rijden we richting Loenen op de Veluwe, het is een mooie route en iedereen blijft redelijk goed bij elkaar, als een lint van BMW M rijden we door het zonnige en inmiddels al in herfstkleuren getooide landschap. Ongeveer een half uur later staan we voor de poorten van de Nationaal Park de Hoge Veluwe niet wetende dat er op dat moment een halve marathon bezig is. Helaas kunnen we vandaag niet doorrijden, en moeten we tijdelijk even van de route afwijken maar al snel vinden we een mooi alternatief om de marathon heen.

Uiteindelijk na ongeveer een uur rijden komen we op onze eerste tussenstop aan. Hier kunnen we even bijkomen van het rijden onder het genot van een blikje fris en een hartige snack, het is vanwege het mooie weer erg druk op de parkeerplaats, eerder onderweg merkten we dat ook al maar iedereen vindt een parkeerplekje. Uiteraard worden ook de weer prachtige aanwezige BMW M modellen door de leden uitvoerig bekeken en besproken. Na ongeveer 20 minuten maken we ons weer klaar om richting Biddinghuizen te gaan rijden. We vervolgen onze tocht over de prachtige binnenwegen van de Veluwe en rijden door geweldige landschappen die deze omgeving rijk is. In de bossen van de Veluwe krijgen we zelfs gezelschap van een politieagent op de motor, zou hij op het geluid van onze M zijn afgekomen misschien? Het is verbazend hoe stil opeens de stoet BMW M's kan zijn, even geen pops and bangs meer, maar allemaal netjes en keurig de maximale snelheid rijdend over de Veluwe, tot onze diender op de brommer weer verdwenen is en de kleppen weer open kunnen. Vanwege drukte onderweg komen we aan een half uurtje later dan gepland aan op het terrein van Dorhout Mees, we rijden op het enorme terrein naar de parkeerplaats om mooi bij elkaar te kunnen parkeren.

Eindelijk is het dan zover, waar iedereen zich op verheugd heeft, we gaan kleiduivenschieten. De groep wordt verdeeld in drie groepen. Onder begeleiding van een instructeur wordt elke groep begeleid naar de eerste post om te gaan starten met het kleiduivenschieten. Onder de aanwezigen vandaag zijn zelfs paar topschutters aanwezig. Zo weet een van de bestuursleden maar liefst 23 van de 25 kleiduiven te raken, maar uit betrouwbare bronnen weten we dat hij regelmatig met zijn virtual reality bril op oefent in zijn woonkamer. Ook zitten er af toe een paar flinke missers tussen, maar uiteindelijk is iedereen heel gebleven en werd er niemand echt op de korrel genomen. Nadat iedereen 25 keer heeft mogen schieten is het tijd om vandaag af te sluiten onder het genot van een portie patat en spareribs. Het diner valt bij iedereen goed in smaak, voor wie geen spareribs lust zijn er gelukkig alternatieven genoeg zoals kroket of kipfilet. Na het diner is het nog even nagenieten van de dag met een bakje koffie, thee of fris naar keuze sluiten we omstreeks 19.30 uur de dag af. Het was een heel geslaagde meeting en de leden keren met leuke nieuwe ervaringen voldaan naar huis.