Zoek in de website

De weergoden waren Nederland deze week positief gezind. En laat het toevallig net zo zijn dat de BMW M Club vandaag zaterdag 21 april een evenement heeft georganiseerd in het zuiden van Nederland, namelijk het Zuidelijke Nederlanden Meeting. Tijdens de vorige editie van de ZNM brachten we een bezoek aan het mijnmuseum en de dag afgesloten met wijn en kaas in het uiterst zuiden van Nederland.

Vandaag beginnen we in Veldhoven op locatie bij Schippersstop Habraken. Er worden vandaag maar liefst 20 BMW’s verwacht, en laten er nu precies 20 parkeerplaatsen voor de deur beschikbaar zijn, wat prachtige plaatjes oplevert alle BMW’s naast elkaar. Al is het pas 11.00 uur, het broodje kroket samen met een broodje gezond vallen toch goed in smaak bij de leden. Tussen de broodjes en koffie krijgen we van onze voorzitter en organisator Vincent een korte briefing over de tweedelige route die we vandaag gaan rijden. Omstreeks 11.30 uur worden de BMW’s gestart en gaan we in colonne een rondrit maken door het Brabantse land om naar ons eerste stoppunt te rijden. Het tempo zit er vandaag goed in, onderweg komen we een uitgebrande flitspaal tegen, maar verder hebben we maar weinig last van fietsers en motoren ondanks het prachtige weer. Na een uurtje sturen door de weilanden en bossen eindigen we net over de Belgische grens waar we opgewacht worden met een blikje fris en chocolade. Er zijn vandaag weer nieuwe gezichten aanwezig, wat bij uitstek het moment is om elkaar nog eens beter te leren kennen.

Een leuk feitje tussendoor is dat de M club afgelopen week inmiddels haar 100ste lid heeft mogen verwelkomen, hopelijk zien we die ook snel terug op een van onze meetings.

Terug naar waar we gebleven zijn, na een korte pauze zetten we ons schrap voor de tweede deel van de route. We maken nog wat kilometers door het Belgische land om weer terug te keren naar Nederland. Helaas door een kleine afsluiting moet er even geïmproviseerd worden, maar de leden zijn scherp en uiteindelijk komen we allemaal op tijd aan bij ons eindpunt van vandaag: Museum Bevrijdende Vleugels in Best.

De groep wordt in twee delen opgesplitst waarna we een rit gaan maken met historische legervoertuigen en een rondleiding krijgen door het museum. Tijdens de rit vertelt een gids over de omgeving en welke rol deze heeft gespeeld tijdens Operation Market Garden. We worden vervoerd in een van de oude militaire voertuigen die ook gebruikt werden in de tweede Wereldoorlog. Tijdens deze operatie zijn er in 1944 gliders in deze regio geland. Nadat de groep weer bij elkaar komt om 16.15 uur sluiten we in ‘t Boshuys waar we nog onder het genot van een zonnetje samen met een ijskoud drankje en warm hapje na kunnen genieten vandaag.

Het was weer een leuke meeting in het Zuiden. Van leuke ritten tot een interessante rondleiding in Best. Er komen binnenkort weer leuke meetings aan, dus wil je erbij zijn en niks missen hou dan onze website en je mail in de gaten.