Zoek in de website

In de “leden gespot” rubriek deze keer de auto van Arthur, die graag met ons wil delen dat het hem eindelijk is gelukt om zijn jongensdroom waar te maken. Al in februari meldde Arthur zich, echter was zijn jongensdroom destijds nog in winterslaap en kwam het door drukte pas veel later tot een afspraak. Arthur vindt het leuk om aan “leden gespot” mee te werken, omdat het er nog niet van gekomen was om zich netjes voor te stellen in de groep. Hoe dat komt? Het lukte hem niet om op het forum foto’s van zijn trots te uploaden, en hij gunde zichzelf niet de tijd om het even goed uit te zoeken….. “Sorry slap excuus” geeft hij zelf al aan, inderdaad Arthur en daarom hebben we maar meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om dat tijdens de BBQ tour recht te zetten.

Arthur heeft altijd een voorliefde gehad voor met name de BMW M3 modellen. Eigenlijk simpel door de combinatie van vermogen en perfecte rijeigenschappen.

Toen eind 2006 de BMW M3 E92 coupé werd geïntroduceerd met de eerste V8 (en meteen de laatste) wist hij het zeker; dit was zijn droomauto! Uitgevoerd in het wit met carbon dak en zwart lederen interieur, dat moest het echt wel zijn!

Maar het bleef even bij dromen, Arthur had net een eigen zaak opgestart en had daar zijn handen wel vol aan. “Lekker blijven dromen jongen”, was de nuchtere kijk op de situatie destijds en zo droomde Arthur nog wat jaren door.

Inmiddels 10 jaar later was hij nog steeds helemaal zot op dat model, zijn droomauto was nog steeds een mooie witte BMW M3 E92. Waarom? Zoals gezegd; die heerlijke V8 gelepeld in een M3, nog gewoon atmosferisch. Pure kracht zoals BMW dat altijd bedoelde. Niets met turbo’s; opgedrongen door de milieueisen van vandaag de dag, maar een blok ontworpen vanuit een eenvoudig oogpunt; puur kracht, verder niks. Arthur haast zich wel daar aan toe te voegen; “Niets ten nadele van de nieuwere F-modellen met turbo’s natuurlijk, maar ja iedere gek heeft zijn gebrek”.

Zoals gezegd, we zijn inmiddels 10 jaar verder. Er zijn nu mogelijkheden om de droom te realiseren, maar hij wil echt een witte met carbon dak. Geen concessies mogen er gedaan worden, de auto moet puntgaaf zijn en mag maximaal (aantoonbaar) 30.000 KM op de teller hebben. Ja, zie dat maar eens te vinden dan!

Zomer 2017! Ja, het lijkt er echt van te komen, de jongensdroom. Douwe Leitner uit Alkmaar heeft een geschikt exemplaar gevonden in Oostenrijk. De specs: BMW M3 E92, wit met carbon dak én zwart lederen interieur. Maar misschien nog wel het mooist, deze auto heeft slechts 14.000 KM op de teller. De auto was nog niet binnen of Arthur had al een afspraak staan in Alkmaar. Het betrof werkelijk een supermooi exemplaar en er werd geen tijd verspilt en direct tot koop over gegaan.

Dezelfde zomer nog zijn de puntjes door Arthur op de i gezet en is de auto helemaal naar zijn zin afgemaakt met onder andere originele carbon M-Performance onderdelen. Zo kregen spiegelkappen en voorbumper spoiler een upgrade. Onder de auto zaten de originele puntgave velgen nog en zelfs nog de banden waarmee de auto de fabriek verlaten had. Tja, dat is toch wel zonde om daar mee te rijden vond Arthur. Dus de originele set heeft hij er onderuit gehaald en netjes opgeslagen. De auto staat nu op Breyton race GTS in mat gun metal, en dat staat hem dan ook super. Verder is er een compleet nieuw titanium uitlaatsysteem van Akrapovic onder gezet, en ja uiteraard met carbon eindtips. Het ging hem eigenlijk puur om de sound, maar op de vermogensbank, bleek de auto als bijkomende verrassing ook nog eens 30 Nm en 26 PK gewonnen te hebben.

Uiteraard is de standaard uitlaat natuurlijk netjes opgeslagen bij de originele wielen. Want als liefhebber wil je de auto origineel bij elkaar houden.

De auto wordt echt alleen hobbymatig gereden. In de maanden november, december, januari en februari staat deze binnen onder zijn satijnen op maat gemaakte hoes en is de auto geschorst voor wegenbelasting. Rond 20 maart maakt Arthur zijn jongensdroom dan weer voorzichtig wakker en is de lente eindelijk weer echt begonnen en gaat het grote genieten weer beginnen, niet langer dromen maar echt beleven die prachtige BMW M3 E92.

Het moet gezegd dat Arthur weliswaar 10 jaar heeft lopen dromen maar zeker niet zijn ogen dicht heeft gehad; wat een pracht exemplaar heeft hij weten te vinden. Wij wensen hem dan ook nog heel veel plezierige kilometers en zien hem graag als regelmatige bezoeker terugkomen op onze evenementen!