Zoek in de website

Omstreeks 14.00 uur verzamelen de bestuursleden om alvast gezamelijk af te reizen richting het zuiden -van Duitsland om de volgende dag, waarop we met de hele groep verzamelen in ieder geval op tijd aanwezig te zijn. Na enkele honderen kilometers kwamen we aan bij het hotel in Sinsheim om te overnachten. Na even snel opgefrist te zijn, hebben we gegeten in het restuarant van het hotel. Na een smakelijk diner zijn we redelijk op tijd in de veren gegaan om de volgende dag op tijd te kunnen vertrekken richting Hopferau in de buurt van Alpen.

 
Dag 1

Na een goed en stevig ontbijt zetten we de rit voort, en rijden verder naar het zuiden van Duitsland. Tijdens een tussenstop besluiten we om een extra stop te maken in het dorpje Hohenschwangau om het Disney kasteel Neuschwanstein eens van dichtbij te bekijken. Na een toerischtische route door de dorpen komen we uiteindelijk dicht in de buurt het kasteel, en nemen we even de tijd om enkele foto's te maken en te genieten van het uitzicht om ons heen. Na de bezichtigingen reizen we af naar de eerste ontmoetingsplek het landhotel Wiesbauer waar alle deelnemers zullen verzamelen. Om 15.30 uur zit bijna iedereen aan tafel met koffie of thee en een heerlijk gebakje. Het is nog even wachten op de laatste drie deelnemers die weinig geluk hadden in de ochtend met het starten van hun BMW M, uiteraard was niet de M maar het achteraf ingebouwde alarmsysteem het probleem. Maar eindelijk rond 16.15 uur rijden zij ook het terrein op, en kunnen we na de nodige foto's en kennismakingen de tour voorzetten naar het hotel waar we onze eerste overnachtingen zullen hebben. Met een door Eric uitgestippelde toeristische route maken we een prachtige rit door de Alpen, af en toe stoppen we om te genieten van de mooie omgeving en natuurlijk ook om de BMW's op de gevoelige plaat vast te leggen. Uiteindelijk, iets later dan verwacht, komen we om 19.15 uur aan het in prachtige Alpenhof Murnau hotel. Een hotel waar sommige deelnemers nog dagen van nagenoten hebben, was het niet van hun hotelkamer dan wel van de omgeving van het hotel. Nadat iedereen incheckt en zich even opfrist wacht ons een heerlijk 3 gangen diner. Tijdens het dineren leert iedereen elkaar beter kennen, en gaat het vaak natuurlijk maar over een onderwerp: BMW. Nadat iedereen uitgegeten is wordt de avond voortgezet in de bar. Na een gezellige avond met een hapje en drankje, besluiten we dat het om half 2 een mooie tijd is om op zoek te gaan naar zijn of haar hotelkamer, en het feit dat de bar dicht ging hielp ook mee.

Dag 2

Met frisse moed, en voor sommige zelfs met een frisse duik in het verwarmende zwembad, beginnen we dag. 's-Morgens zit iedereen netjes aan het ontbijt om zich op te maken voor een echte BMW dag. Een bezoek aan BMW Welt en het BMW museum staan gepland. Om 10.30 uur start iedereen zijn BMW, nou bijna iedereen dan, en rijden we gezamelijk richting Munchen. Helaas waren er weer startproblemen dankzij de anti-diefstalbeveliging van een van de de M2's, maar vandaag ging deze equipe wat sneller van start dan de dag er voor en konden ze snel aansluiten bij de rest van de groep. Na een klein uurtje komen we aan bij BMW Welt en zoekt iedereen zijn of haar parkeerplaats op in de ondergrondse parkeergarage van BMW. Na een rondje gelopen te zijn bij BMW Welt, een bezoekje aan de BMW shop of het bekijken van de prachtige BMW modellen die opgesteld staan, sluiten we aan voor een lunch bij het Bavarie Restaurant in BMW Welt. Met waarschijnlijk voor sommige de grootste schnitzel die ze gezien en gegeten hebben sluiten we de lunch af en vertrekken we richting het BMW museum aan de overkant van de straat naast het hoofdkantoor van BMW en de fabriek. Iedereen krijgt zijn of haar toegangskaartje en kan op eigen gelegenheid tijd doorbrengen in het museum. Leuk om te zien is dat veel deelnemers samen door het museum lopen, en dat iedereen het goed met elkaar kan vinden. In het museum zijn veel modellen en concepten van BMW terug te vinden, zo maakt het gerestaureerde model van Elvis Presley behoorlijk indruk op de deelnemers. Maar ook andere modellen zoals de Z8 of een BMW M3 e30 krijgen veel aandacht. Na een kleine twee uur, heeft iedereen het museum goed kunnen bekijken en begeeft iedereen zich naar de uitgang, buiten op het terras in de heerlijke zon is er nog even tijd voor een drankje alvorens we naar het volgende hotel vertrekken. Om 17.00 uur vertrekken we gezamelijk richting Regensburg, na een anderhalf uur rijden komen we aan in het Mercure Hotel in de buurt van de BMW Regensburg fabriek waar de volgende dag onze tour door de fabriek zal volgen. Nadat iedereen de mogelijkheid heeft benut om even op te frissen of even een half uurtje bij te slapen vertrekken we om 19.00 uur naar het centrum van Regensburg om te dineren bij het Brauhaus Am Schloss. Onder het genot van de grote glazen bier geniet iederen van zijn of haar maaltijd en de aardige bediening in klederdracht, want die viel ook best in de smaak. Na een heerlijk toetje en nog enkele drankjes keren we om 23.00 uur terug richting het hotel. Sommige blijven nog even gezellig op voor een drankje in de bar, terwijl anderen bijtijds naar bed gaan om morgen fit en uitgerust te zijn voor de fabriekstour.

Dag 3

Het is vandaag een vroegertje, iedereen wordt om 07.30 uur verwacht aan het ontbijt, en iedereen is ook keurig op tijd. Na een goed ontbijt vertrekken we om 08.00 uur richting de BMW Fabriek aan de andere kant van Regensburg. Na een kwartiertje zoeken naar de juiste ingang, komen we uiteindelijk aan bij de bestemming. Om 08.45 uur worden we opgehaald door onze begeleidster Vanessa en wordt er duidelijk aangegeven dat het niet gewenst is om foto's te maken of mobiele telefoons mee te nemen tijdens het bezoek. Na het opbergen van de spullen kan de tour echt gaan beginnen. We beginnen met een filmpje over de historie van BMW, en nog wat achtergrond informatie over de tour. Na het filmpje worden we meegenomen in de productielijn van onder andere de BMW M3 sedan en BMW M4 Coupe. We krijgen de productie van het begin tot het einde te zien, vooral de robots en geautomatiseerde processen tijdens het ontwikkelen van een BMW maken veel indruk op de deelnemers. Na een kleine twee uur is de tour afgelopen, en worden we nog door BMW uitgenodigd om de tour af sluiten met een drankje. We sluiten nog even af met een groepsfoto en begeven we ons dan richting de auto's. Ook hier maken we nog even een foto, en halen we nog met elkaar de laatste herrinneringen op van de afgelopen dagen. En dan is echt tijd om afscheid te nemen, iedereen wenst elkaar een fijne terugreis en de deelnemers geven al aan dat ze ook zeker het volgende jaar weer van de partij zullen zijn!

We kunnen als BMW M Club Nederland terugkijken op een geweldige evenement, waarbij leden uit alle delen van Nederland en niet te vergeten België, nieuwe vrienden zijn geworden; Bernadette, Patrick, Harry, Davy, Christophe, Geoffrey, Danny, Eric, Mariska, Jojanneke, Rico, Caroline, Pascal, Alex, Glenn, Jim en Jeroen heel erg bedankt!