Zoek in de website

11 november heeft de BMW M Club Nederland Noordelijke Nederlanden meeting plaatsgevonden. Sinds de oprichting van de BMW M Club dit jaar hebben de eerste evenementen voornamelijk in het westen en zuiden van het land plaats gevonden. Dus werd het inmiddels tijd om ook een bezoekje aan het noorden te brengen. De Beier is sindskort officeel BMW M Dealer, om dit heugelijke feitje te vieren mag de BMW M Club de leden ontvangen met een hapje en een drankje op locatie bij onze nieuwe partner BMW M dealer De Beier.

Het valt op dat de BMW M Club Nederland steeds bekender wordt onder de BMW liefhebbers, naast de leden zijn er ook tientallen enthousiaste autospotters, liefhebbers en bezoekers aanwezig om een kijkje te nemen tussen bij al de prachtige auto's van de leden. Er is zelfs een gloednieuwe BMW M4 CS aanwezig. Nadat iedereen heeft kunnen genieten van zijn of haar kopje koffie en broodje of gebak worden nog even de laatste foto's en video's gemaakt en maken de leden zich klaar om te vertrekken richting bierbrouwerij De Maallust.

EJT 4478

Onze nieuwe aanwinst Steven van de evenemtencommissie heeft voor de leden een tourische route in elkaar geknutseld van ongeveer een uur rijden. In het begin raakt iedereen elkaar nog even kwijt door al de stoplichten en het verkeer in Heerenveen, maar gelukkig kunnen we alkaar al snel terug vinden en zetten we de route voort richting de bierbrouwerij. Met maar liefst zestien auto's blijft de groep goed bij elkaar en komen we omstreeks 14.15 uur aan bij bierbrouwerij De Maallust. Nadat iedereen een parkeerplaats gevonden heeft worden we keurig ontvangen door de bierbrouwerij. Omdat de rondleiding pas om 15.00 uur begint hebben de leden nog even de tijd om bij te praten over  het ritje of over de BMW's.

Om 15.00 uur worden we opgehaald voor de rondleiding die ongeveer een uur in beslag neemt. De gids neemt ons mee naar achter in de bierbrouwerij om allereerst een stukje historie te vertellen over het dorp Veenhuizen, waar  interresantje feitjes naar voren komen zoals dat er maar liefst drie gevangenissen zijn gebouwd in Veenhuizen. We leren onder andere wat er allemaal voor nodig is om bier te brouwen, dat er tientallen ingredetienten gebruikt kunnen worden, en dat er maar liefst inmiddels meer dan 50 bierbrouwerij's in Nederland actief zijn. Tijdens de rondleiding krijgen we uiteraard de mogelijkheid om meerdere soorten bier uit te proberen, de verschillende soorten bier lijken goed in smaak te vallen onder de leden. Bij sommige zelfs zo goed dat ze een kratje mee richting huis nemen. Als om 16.15 uur de rondleiding is afgelopen worden de handen nog even geschud onder de leden en maakt iedereen zich gereed om weer huiswaarst te keren, voor sommige leden maar tien minuten rijden, terwijl andere leden nog een behoorlijke stukje richting het zuiden moeten rijden. Maar gelukkig hebben we voor deze leden 9 december de Zuidelijke Nederlanden meeting.

De BMW M Club Nederland wil BMW M dealer De Beier bedanken voor de hartelijk ontvangst. Wij willen jullie nogmaals feliciteren met het feit dat jullie sindskort officieel M dealer zijn, en kijken er al naar uit om volgend jaar weer een bezoek te brengen.