Zoek in de website

Het laatste evenement van 2018, daar willen gelukkig een heel aantal leden bij aanwezig zijn zodat we ook dit keer weer een leuke lijst inschrijvers hadden. Het is zover, de dag van het allerlaatste evenement dit jaar, 8 december is aangebroken. Het is nog niet het mooiste weer maar eigenlijk rekenen we daar wel op aangezien we het hele jaar tijdens de evenementen mooi weer mochten beleven.

We starten de dag met een bezoek aan BMW Specials in Uden, terwijl we onderweg zijn naar Uden valt de regen nog als lichte miezer naar beneden. Aangekomen in Uden parkeren de leden op de vrijgehouden parkeerplekken voor het mooie nieuwe pand van Derks Bedrijfswagens waar BMW Specials onder valt, het is inmiddels droog geworden. Uiteindelijk zullen er deze keer 18 BMW M een parkeerplek vinden, waaronder ook vandaag weer een nieuw lid.

Binnen worden we ontvangen door onze gastheer en gewaardeerd clublid Jack Derks, als iedereen zo’n beetje is gearriveerd trappen we af met een welkomstwoord en doet Jack met veel passie zijn verhaal. De leden van de BMW M Club hangen aan zijn lippen als de verhalen voorbij komen van onder andere de 2 M3 E30 Johnny Cecotto’s die Jack in Italië kocht. Terwijl Jack een van de auto’s net gekocht had in Italië kwam er een telefoontje uit Uden; “150 km verderop staat er nog een Jack”. Dus Jack met de camper er op af nadat hij op zijn eerste adres een aardige dame daarvoor in het Italiaans wat zaken had laten navragen. Het waren beide prachtexemplaren en het bleken ook nog eens opvolgende chassisnummers te zijn, deze auto’s zijn achter elkaar van de band gerold en staan nu trots naast elkaar in Uden.

Na de verhalen van Jack zijn er heerlijke broodjes voor iedereen en kan er in een gemoedelijk sfeer van de prachtige collectie genoten worden, waarbij onze gastheer graag zijn verhaal doet voor onze leden.

Omstreeks 14 uur is het tijd geworden om te starten met de rondrit, we bedankten Jack voor zijn gastvrijheid en starten onze BMW M voor de laatste tourrit van 2018. Het weer is nog wat bewolkt maar het is nog steeds droog als we starten aan onze rit, nadat eerst bij 1 van de aanwezige cabrio’s het dak open gaat volgt nummer 2 al snel na de tussenstop die we maken bij Groesbeek aan de Zevenheuvelenweg. Op een mooie ruime parkeerplaats bij de Canadese Erebegraafplaats kunnen de leden de benen strekken na het eerste deel van de rit. Er is voor iedereen wat voor de inwendige mens geregeld en het eerste deel van de route, wat ons vanaf Noord Brabant via Limburg naar Gelderland bracht wordt alvast positief beoordeeld. Na de korte tussenstop vertrekken we weer voor het 2e deel van onze rit wat via het heuvelachtige landschap van Berg en Dal richting de kronkelende dijken van het Gelderse Rivierengebied voert. Het lukt dit keer vrij goed om als 1 groep bij elkaar te blijven en uiteindelijk komen we tegen 17 uur aan op onze eindbestemming bij Restaurant Dukdalf te Kerkdriel.

We worden hartelijk ontvangen en beginnen de avond rondom de bar, iedereen krijgt een drankje en we kunnen napraten over wederom gezellige meeting en herinneringen ophalen aan eerdere evenementen van de club. Even later mogen we plaatsnemen aan de lang gedekte tafels bij de openhaard die voor ons zijn gereserveerd. Een gezellige avond volgt met heerlijk eten, goede verhalen en nieuwe of reeds bestaande vriendschappen. We kunnen vaststellen dat we een waardige afsluiting voor een geweldig jaar met de BMW M Club hebben gehad vandaag.

We willen aan het einde van dit jaar iedereen die op een van onze evenementen van 2018 aanwezig was heel hartelijk danken, het was een geweldig jaar en dat mede dankzij jullie aanwezigheid. We gaan er weer volgas voor in 2019 en hopen jullie allemaal weer terug te zien!