Zoek in de website

Ruim een half uur voor de tijd die afgesproken is, staat de eerste deelnemer aan het evenement al te popelen om te beginnen. Het is dan bijna half 10 en André met zijn mooie blauwe M2 is net gearriveerd bij Herberg de Luchte in Spankeren. Vandaag 2 juni gaat de automiddag De Beele plaatsvinden, Tourrit van De Beele is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt voor de kinderen en jongvolwassenen van Pluryn. 

Het duurt niet lang of onze groep is compleet, een bonte verzameling van BMW M en vandaag ook enkele exoten van clubleden aangezien bij “de Beele” alle auto’s welkom zijn natuurlijk. Iedereen heeft een al een aardige rit achter de rug en we drinken even wat in de Herberg die speciaal voor ons iets eerder is opengegaan, na een korte briefing en verdeling van wat petjes, keycords en andere BMW spulletjes om uit te delen kunnen we vertrekken richting Zutphen.

Gezamenlijk vertrekken we naar de verzamelplek in Zutphen waar alle andere deelnemers aan de rit zich ook zullen opstellen, we willen als club tegelijk aankomen, dus gaan we in een bonte stoet onderweg om een kwartiertje later te arriveren aan De Loohorst in Zutphen. Bij aankomst krijgen alle deelnemers een rallyschildje om aan de auto te bevestigen of op je dashboard te leggen, verder ontvangen alle deelnemers een keycord met badge waaraan iedereen kan zien dat dit vandaag de chauffeurs zijn. Hierna stelt iedereen zich op in een hele lange rij, in totaal doen vandaag 98 auto’s mee aan de rit. Met een tuktuk als taxi worden alle deelnemers keurig teruggereden naar de ontvangstlocatie om daar te kunnen genieten van een hapje en drankje. Omstreeks 11.30 uur is een briefing over de route door de organisatie en politie waarna we iets na 12.00 uur vertrekken richting De Beele. Er is vandaag naast de politie te motor een grote groep burgermotoren aanwezig om de rit voor alle deelnemers zo prettig mogelijk te laten verlopen en dat lukt ze bijzonder goed. De hele groep van 98 auto’s rijdt als een lange sliert vanuit Zutphen richting Voorst, op alle kruisingen staan onze begeleidende motoren klaar om het verkeer tegen te houden en ons een vrije doortocht te geven. Rond half 1 komen we aan op de locatie van De Beele, het parkachtige terrein met de wooneenheden van onze bijrijders van vandaag er om heen wordt gevuld met 98 voertuigen waaronder onze 10 leden. Het is een prachtige bonte verzameling van Donkervoort tot getunede Honda en uiteraard een mooi aantal BMW M. Heel veel kids en jongvolwassenen zullen vandaag blij gemaakt kunnen worden, iedere deelnemende chauffeur zal een bijrijder krijgen en soms ook nog enkele kids op de achterbank en er zijn vandaag lekker veel plaatsen beschikbaar.

Het lot bepaald welke kinderen als eerste hun auto mogen kiezen waarop vervolgens in een door het lot bepaalde volgorde kids gaan rennen richting auto’s die ze tijdens hun verkenning even daarvoor wel zagen zitten. Als iedereen een plekje heeft gevonden, de auto’s zijn gestart en alles klaar is voor een leuke rit, gaan we richting Apeldoorn onder begeleiding van een grote groep motoren. De prachtige route is binnendoor en achterlangs, door diverse dorpen richting Apeldoorn, het is een beetje bewolkt maar het blijft droog en het is eigenlijk prima weer om te rijden vandaag. Tegen 15 uur komt de hele groep van auto’s, die dankzij een perfect optreden van onze motorbegeleiding bij elkaar is gebleven, aan bij het Politiebureau in Apeldoorn. Tijdens een pauze op deze locatie waar broodjes hamburger of worst en frisdrank genuttigd kunnen worden kan iedereen van diverse demonstraties genieten, ook heerlijk ijs kan gehaald worden, de catering is hier prima geregeld. Er is een grote groep politiehonden aanwezig en men laat zien hoe een verdachte aangepakt kan worden, verder laten brandweer en een team stuntmotoren ook nog zien waartoe ze in staat zijn. Nadat iedereen wat heeft gegeten en de demo’s zijn beëindigd wordt het tijd voor de kids om een (nieuw) stoeltje te bemachtigen, heel gedisciplineerd lukt dat in korte tijd iedereen. We vertrekken voor het tweede deel van onze rit, onderweg is er veel belangstelling voor ons lange lint van auto’s en de stoet kan op veel gewuif vanaf de kant van de weg rekenen en iedereen heeft er begrip voor dat onze motorbegeleiding ze even laat stoppen. Wederom een perfect optreden van onze begeleiding en het lukt ze om de hele groep bij elkaar te houden tot we tegen 18:00 uur arriveren bij De Beele.

Na aankomst is er een kort woord van dank vanaf de organisatie en de kinderen geven aan iedere deelnemende chauffeur een kleine goodiebag met cadeautjes. Vanaf 18.00 uur is er door de organisatie een heerlijke BBQ geregeld, we zijn daar allemaal van harte welkom, en de meeste deelnemers maken er ook dankbaar gebruik van, het was een leuke drukke dag en er wordt nog een tijd nagepraat voordat iedereen weer huiswaarts keert.