Zoek in de website

Eindelijk was het dan zover, op zaterdag 17 November 2018 hadden we de allereerste puzzelrit in de geschiedenis van de BMW M Club. Om 11:00 verzamelen de leden zich bij Ekris waar we worden ontvangen met koffie en een heerlijk gebakje, het weer is fantastisch en met de zon hoog aan de hemel op deze prachtige herfstdag blijven enkele leden heerlijk buiten rond de deelnemende auto’s een praatje maken, en natuurlijk elkaars auto’s bewonderen waarbij ook nu weer recente aanwinsten te zien zijn.

We verwelkomen deze keer ook weer nieuwe leden en Nederland is weer goed vertegenwoordigd met mensen vanuit Limburg, Zeeland en Terschelling.

Nadat iedereen de gelegenheid heeft gehad om even bij te praten is het tijd om met de wedstrijd van start te gaan. De organisatie, tevens wedstrijdleiding start met een korte briefing over de regels tijdens de rit waarna om 11:30 het startsein voor het eerste team gegeven kan worden.

Vlak voor de start krijgen alle deelnemers een lunchpakketje voor onderweg en de routebeschrijving uitgedeeld. Met tussenpozen van enkele minuten, om het allemaal zo eerlijk mogelijk te houden, word er gestart. Door de pauzes tussen de starttijden moet iedereen zelf gaan puzzelen zodat men niet achter elkaar aan gaat rijden.

De route is gebaseerd op cryptische omschrijvingen, maar het niveau is op deze eerste puzzelrit nog niet te moeilijk gemaakt en iedereen zal zijn weg kunnen vinden. Onderweg moeten de deelnemers vragen beantwoorden en nummers gezocht worden bij foto’s van objecten die men onderweg gaat tegenkomen, de deelnemers moeten dus goed opletten en hun antwoorden op het vragenformulier invullen terwijl ook nog de juiste route gereden gaat worden.

Het werd, althans voor de meesten, een afwisselde rit van ongeveer 90 km door het Nationale Park de Utrechtse Heuvelrug en haar omgeving. De weergoden zijn ons vandaag goed gestemd en daarom kregen de deelnemers een rit met volop zon en prachtige herfstkleuren in deze bosrijke omgeving voorgeschoteld. De twee teams die cabrio reden konden dan ook nog heerlijk met het dak open rijden.

Uiteindelijk wist het snelste team de route in 77 minuten te rijden, spoedig gevolgd door een groot deel van de overige teams. Het laatste team was uiteindelijk na ongeveer drie uur binnen wat hen echter wel de troostprijs opleverde.

Na afloop van de rit kon er nog even nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje aangeboden door Ekris terwijl de wedstrijdleiding zich beraadde over de scores.

Aan de hand van de beantwoorde vragen en de tijd werd bepaald hoeveel punten en strafpunten er behaald werden.

Omdat we voor dit evenement een aantal leuke prijzen gesponsord hebben gekregen was het mogelijk om een leuk prijzenpakket samen te stellen. Uiteindelijk was het voor bijna iedereen prijs en konden we voor de top drie zelfs zeer riant met hele mooie prijzen uitpakken.

De BMW M club wil alle deelnemers bedanken voor deze geslaagde dag, die niet mogelijk was zonder de bijdrage van Ekris Zeist (locatie en hoofdprijzen) en onze overige sponsoren Jobo Promotions en gewaardeerd clublid Alfons (overige prijzen).

Hopelijk zien we iedereen weer aan de start verschijnen van de volgende editie van de puzzelrit in 2019! En uiteraard nodigen we iedereen uit om ook aanwezig te zijn tijdens ons laatste evenement van 2018; “one ///More time 2018”!