Zoek in de website

De zomer is eindelijk weer officieel aangebroken in Nederland. Net als vorig jaar luiden we de zomer in met een BBQ en een mooie tourrit Om 11.00 uur verzamelen de leden zich met of zonder aanhang bij Renova in Breda, ieder met een uniek BMW M model. Afgelopen jaar was de BMW M Club op bezoek bij Renova om naar de prachtige anekdotes van Jan Lammers te luisteren. Vandaag is Renova het startpunt van een tweeledige tourrit door de Noord Brabantse landschappen en zelfs een stukje België.

Na de heerlijke M-gebakjes en koffie is het om 12.30 uur tijd om te gaan vertrekken voor het eerste gedeelte van de rit. Tijdens de rit komen we tot de ontdekking dat je zelfs in Noord-Brabant soms het gevoel van de Eifel kunt ervaren. De prachtige zijwegen nodigen uit om af en toe het gas iets dieper in te drukken. Na ongeveer anderhalf uur rijden (iets langer voor sommigen) komen we aan bij onze tussenstop. Éen voor één arriveren de BMW M's bij Manege ’t Zandeind. We worden zeer gastvrij ontvangen door de dames van de Manege . Waarschijnlijk heeft de manege nog nooit zoveel paarden bij elkaar gezien. Na de aankomst van het laatste clublid telt het terrein van de manege meer dan 7.000 Beierse paarden. Onder het genot van een heerlijk bittergarnituur en fris hebben de leden even de tijd om bij te praten in het zonnetje. Na een klein uurtje is het alweer tijd om te vertrekken naar de eindbestemming.

Het tweede gedeelte van de rit is iets langer. Gelukkig zitten we ruim op schema om niet al te gehaast richting de vliegbasis te rijden. Al snel naderen we België. Verassend genoeg zien we alleen Nederlanders in België rijden. Zou dit toevallig komen omdat België dat moment het WK speelt? Helaas komen we een onverwachte weg afsluiting tegen tijdens onze tour. Maar is het wel echt een afsluiting? We nemen de proef op de som en uiteindelijk blijkt dat de juiste keuze, want er ligt een prachtig nieuw geasfalteerd stukje weg. Net voor we België verlaten komen we een groep juichende Belgen tegen die de tweede overwinning van het WK vol trots aan het vieren zijn. Omstreeks half vijf komen we via een verstopt zijweggetje aan bij Vliegbasis Gilze Rijen. We worden vriendelijk ontvangen door de vrijwilligers van Stichting KLu Historische Vlucht. Voor we aan de rondleiding op de vliegbasis beginnen, krijgen de leden nog even de tijd om op de foto te gaan met een van de velen historische vliegtuigen uit de vloot van KLu Historische Vlucht.
Nadat iedereen op de foto is geweest verzamelen we ons bij de kantine. Hier worden we in groepen verdeeld en rondgeleid door een van de vrijwilligers. Het vliegend historisch erfgoed is uniek en nergens anders op deze manier binnen Nederland te vinden. De ‘jewels in the crown’ Spitfire en Mitchell stelen de show. De Spit is een van de weinige op het Europese vasteland en de Mitchell heeft slechts één concullega in Oostenrijk bij een gepolijste frisdrankfabrikant. De passie en liefde voor de historische vliegtuigen druipt ervan af bij de vrijwilligers.

Rond 19.00 uur keert iedereen terug naar de kantine. Inmiddels heeft iedereen na een lange dag honger gekregen. Iedereen geniet van een heerlijke BBQ, van een heerlijk stukje speklap tot een broodje hamburger. Het valt allemaal goed in de smaak bij de leden. Er wordt nog even nagepraat over de tour, rondleiding en natuurlijk de BMW M modellen. Tussen het diner door worden er nog paar foto's genomen van de unieke BMW M3 van clublid Arthur en de DH 82A 'Tiger moth' van KLu Historische Vlucht. Binnenkort zal een apart verslag op de website verschijnen over de M3 van Arthur.

Het einde van de dag nadert en iedereen vertrekt met een tevreden gevoel weer huiswaarts. De 2018 editie van de BBQ Tour is een succes gebleken. De BMW M Club wil Renova bedanken voor haar hartelijke ontvangst, de rondleiding over Vliegbasis Gilze Rijen, en uiteraard de heerlijke BBQ. Daarnaast willen we Manege ’t Zandeind bedanken voor de hartelijke ontvangst tijdens de tussenstop van de tourrit.

Hopelijk zien we iedereen het volgende jaar weer bij de nieuwe editie van dit prachtige evenement.