Zoek in de website

De geschiedenis van Seattle gaat terug tot 1851 toen de stad officieel werd gesticht door de Denny Party, maar het gebied werd hiervoor ook al bewoond door de indianen. Sinds die tijd hebben er onder andere aardbevingen, een goldrush, crisissen, een wereldtentoonstelling en een veldslag plaatsgevonden. Waarschijnlijk denken jullie nu “leuk, maar we zitten op een BMW gerelateerde website” en “wat is de link tussen Seattle en BMW?” Nou, simpel, naast al deze geschiedkundige feiten was er nog een belangrijke die niet in de lijst stond.

Een salesmanager van de lokale BMW-dealer in Seattle, Adam Newbold, kwam tijdens zijn bezoek in Dubai een Ferrari rode BMW M5 tegen. In principe is zoiets daar niet echt raar maar eigenlijk bestaat de kleur Ferrari rood nog niet bij BMW, dus was het ook eigenlijk wel uniek, zelfs voor Dubai begrippen waar je op elke hoek van de straat een supercar tegenkomt. En Adam vond het fantastisch dus toen hij terug was in Seattle besloot hij de allereerste BMW M3 in de kleur Rosso Corsa samen te stellen.

Al sinds 1920 worden Italiaanse raceauto’s van onder andere Alfa Romeo, Maserati en later Ferrari in de kleur Rosso Corsa gespoten. Deze kleur werd vanaf dat moment ook gebruikt als de officiële nationale race kleur bij de autoraces tussen de landen. Zo hadden de Engelse raceauto's de kleur British Racing green, een kleur die ook beschikbaar is op een BMW M3, onze nederlandse racehelden kwamen uit in je raad het al: oranje.

De kleur Rosso Corsa is ongetwijfeld de meest iconische kleur die op auto's toegepast is. Wanneer je, nog niet zo heel lang geldeden, als Italiaan deze kleur niet bestelde op je nieuwe Ferrari riep dat gegarandeerd vragen op, waarom zou je immers een ander kleur dan Rosso Corsa nemen? Het zegt eigenlijk al genoeg dat Ferrari haar klanten het niet toestaat om te rotzooien met Rosso Corsa omdat de kleur als heilig wordt beschouwd.

Maar hoe komt die typische Ferrarikleur ineens op een BMW terecht? Natuurlijk vond Adam Newbold uit Seattle het geweldig maar het hielp wel dat BMW op dit soort wensen is ingesteld. BMW heeft namelijk een speciale afdeling voor dergelijke verzoeken. Unieke verzoeken voor een kleur, al wil je vuilniszakkengrijs van een Audi, komen terecht bij BMW Individual, waar (bijna) alles mogelijk is. Er zijn bijna oneindig veel verschillende kleuren beschikbaar. Er zijn zelfs kleuren die gecombineerd kunnen worden, zo kan iedere koper zijn eigenlijk persoonlijke BMW samenstellen. Maar BMW Individual gaat verder dan alleen het op maat kleuren van het exterieur van een BMW, zo kun je met het interieur ook helemaal los gaan bij BMW en dit tot in de puntjes naar jouw smaak samenstellen.

Hoe ver gaat BMW in de benadering van een gekozen Individual kleur, lijkt wat BMW Ferrari-rood noemt wel echt op het Rosso Corsa op een Ferrari? We namen de proef op de som en trappen het nieuwe jaar af met een fotoshoot, tevens onderzoek, waarbij we niet alleen een unieke combinatie van een BMW M3 Competition Package en een Ferrari 430 Scuderia konden vastleggen maar meteen konden controleren of ze werkelijk dezelfde kleur hadden. Is het BMW gelukt een Ferrarirode M3 te creëren? Wij vinden van wel maar oordeel zelf aan de hand van de schitterende plaatjes!

De komende tijd willen wij nog meer unieke BMW's van de BMW M Club Nederland-leden aan jullie voorstellen, met daarbij eventueel een interview met de eigenaar of de historie achter zijn of haar wagen. Lijkt het je als lid leuk om op de voorpagina van de website te staan? Stuur ons dan een e-mail naar info@bmwmclub.nl en wie weet sta jij straks met je auto in het middelpunt van de belangstelling!

Auteur: Danny van den Berg
Foto’s: Eric van Haag